GPitiner hozzáféréskezelés modul

GPitiner hozzásféréskezelés a felhasználói  jogosultságok és hozzáférési szintek kezelését, az engedélyezési folyamatok lebonyolítását és részletes auditok elvégzését teszi lehetővé. A modul a GPitiner szolgáltatásirányítási rendszertől függetlenül is használható, továbbá meglevő felhős és helyi installációkba is integrálható.

A professzionális hozzáféréskezelés előnyei

  • Az információbiztonság növelése, az átlátható és hibamentes jogosultság kezeléssel
  • Hatékonyság növelés és költségcsökkentés az engedélyezési folyamatok és a beállítás automatizálásával
  • Központi adatbázis az összes dolgozói jogosultságról, az összes használt rendszerhez
  • Gyorsabb reagálás az üzleti igényekre
  • Az önkiszolgáló rendszer csökkenti az IT leterheltségét
  • Egyszerű audit lehetősége

Szerepkörök és egyedi jogosultságok kezelése

A rendszer lehetővé teszi előre definiált szerepkörök létrehozását és hozzárendelését a szervezet dolgozóihoz. A kivételek kezelése érdekében azonban a szerepkörökben fixált jogosultságokon kívül is vehetőek fel egyedi hozzáférések egyes dolgozókhoz.

Központi jogosultság adatbázis

A rendszer egy központi jogosultság adatbázist épít, amelyből a pillanatnyi, illetve minden korábbi időpontra vagy időszakra lekérdezéseket lehet végrehajtani a dolgozók éppen akkor érvényben levő jogosultságaira vonatkozóan.

Lekérdezések és audit funkciók

Az GPitiner hozzáféréskezelés audit funkciója lehetővé teszi a szerepkörök definíciója és tényleges beállításánák összevetését, a jogosultságkezelőben rögzített, és az egyes rendszerekben beállított jogosultságok egyezésének vizsgálatát, valamit meglevő jogosultságok felülvizsgálatát és lehetséges összeférhetetlenségek felderítését.

Automatizált engedélyezés és Active Directory integráció

A rendszerben külön munkafolyamatok és automatizmusok hozhatóak létre egyes jogosultsági igények, felfüggesztések, reaktiválások és jogosultság törlések teljesítésére. Az engedélyezési folyamat végén a szükséges rendszer jogosultság beállítások automatikusan, vagy az adminisztrátor által kézi erővel eszközölhetőek. A GPitiner hozzáféréskezelés az Active Directory-ban automatikusan elvégzi a szükséges beállításokat.

Szakértőink több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkeznek ITIL alapú IT szolgáltatásirányítási rendszerek területén. Kérjen konzultációt meglévő rendszere felülvizsgálatához, vagy a GPitiner rendszer bevezetéséhez.